182016febr
Új kéz ortézisek a Bauerfeindtól – komplett stabilitás a kéznek

Új kéz ortézisek a Bauerfeindtól – komplett stabilitás a kéznek

A felső végtagok közül a kezünket használjuk a legtöbbet, így ez a legsérülékenyebb testrészünk. Az ízületi gyulladások elsősorban az ujjainkat, a csuklónkat és a könyökünket érintik, de sportsérülések szempontjából is ezek a kéz legkritikusabb pontjai. Tehermentesítése gyulladás vagy sportsérülés esetén nagyon fontos. A felső végtag ortézisek legfőbb funkciója éppen ezért a tehermentesítés.

Különösen hasznosak ezek az ortézisek az aktív életet élők és a sportolók számára, hiszen ők vannak leginkább kitéve a felső végtag sérüléseknek. Az aktívan sportolóknak megelőzésre is ajánlott a felső végtag ortézis viselése.

A Bauerfeind csukló- és kéz ortézisei megfelelő támasztást adnak, stabilizálják az ízületet, csökkentve ezzel a fájdalmat. Segítenek megelőzni az újabb sérülést.

A Bauerfeind rögzítőcsalád kéz ortézisei két új taggal bővültek: a ManuLoc Long Plus és ManuLoc Rhizo Long Plus hosszú ortézisek már levehető ujjtámasszal is elérhetőek.

Bauerfeind ManuLoc kéz ortézisek

Bauerfeind ManuLoc kéz ortézisek

Bauerfeind ManuLoc – két alumínium sín segítségével rögzíti a csuklóízületet, annak részleges-, vagy teljes nyugalomba helyezésére is alkalmas. Konstrukciója révén megakadályoz mindennemű rendellenes mozgást a csuklóízületben.

Bauerfeind ManuLoc Long – a ManuLoc hosszabb változata, amely a csuklóízület mellett az alkart is stabilizálja. Viselése megakadályozza a csukló és a kar  káros és fájdalmas mozgásait,  míg a kéz és az ujjak szabadon mozoghatnak.

Bauerfeind ManuLoc Long Plus – a Bauerfeind kéz ortézis családjának új tagja. Három részből áll:  a csukló és az alkar mellett az ujjak mozgását is korlátozni tudja. Megfelelően stabilizálja a csuklót és az alkart, emellett pedig nyújtott helyzetben tartja az ujjakat. Nagy előnye, hogy a kezelés előre haladtával, az ujjak rögzítését szolgáló részt könnyen el lehet távolítani.

A rögzítő alkalmas utókezelésére, a kezet ért deformáció vagy zúzódás esetén, vagy egy balesetet követően.
A kéz, kar és mellkast érintő kombinációs törések esetén is használható. Éjszakai tartó sínként és bizonyos esetekben a carpalis alagút szindróma esetén is alkalmazható.

Bauerfeind ManuLoc Rhizo kéz ortézisek

Bauerfeind ManuLoc Rhizo kéz ortézis család

Bauerfeind ManuLoc Rhizo – Az  ManuLoc és a RhizoLoc rögzítők speciális ötvözete. Akárcsak a ManuLoc rögzíti a csuklót és megakadályoz mindennemű rendellenes mozgást a csuklóízületben. Emellett a hüvelykujj nyeregízületének stabilizálására vagy akár teljes nyugalomba helyezésére is alkalmas.

Bauerfeind ManuLoc Rhizo Long – a ManuLoc Rhizo hosszabb változata, amely a csuklóízület és a hüvelyujj mellett az alkart is stabilizálja.

Bauerfeind ManuLoc Rhizo Long Plus – a Bauerfeind kéz ortézisei között újdonság. A ManuLoc Rhizo kéz ortézisekhez képest még egy plusz funkcióval bővült: a csukló, a hüvelyujj és az alkar stabilizálása mellett nyújtott helyzetben tartja az ujjakat, az ízületek megfelelő pihentetését biztosítva. A kezelés előrehaladtával ujj támasz könnyen eltávolítható.

A ManuLoc Long Plus és a ManuLoc Rhizo Long Plus rögzítők alkalmasak utókezelésére, a kezet ért deformáció vagy zúzódás esetén, vagy egy balesetet követően.
A kéz, kar és mellkast érintő kombinációs törések esetén is használható. Éjszakai tartó sínként és bizonyos esetekben a carpalis alagút szindróma esetén is alkalmazható.

A Bauerfeind kéz ortéziseket keresse a
Dr. Orto Szaküzletekben!




Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .