Mi kerüljön a síbakancsba?

Cikk-cakkban siklani a lejtőn lefelé komoly megterhelést jelent a térdnek és a lábfejnek. A rugalmatlan síbakancsban a lábfej nem tud a lábujjaktól a sarokig mozogni, így állandó nagy megterhelésnek van kitéve.

Bauerfein Ski Alpin sportbetét

Bauerfeind Ski Alpin sportbetét

A sícipőhöz és a síelő lábához adaptálható Bauerfeind Ski Alpin sportbetét a síbakancsba helyezve eloszlatja a lábfej első részére nehezedő nyomást, ezáltal komfortosabban, hosszabb ideig, fájdalom nélkül síelhet egyhuzamban. A lábboltozat rugalmas alátámasztásának köszönhetően a láb gyorsan hozzászokik a sportbetét hordásához. A láb, a térd- és csípőízületek megelőző tehermentesítése, a testtartás javítása révén egyszerűen és hatékonyan megelőzhetők a sérülések és növelhető a teljesítőképesség.

Ortopéd szakorvosi vélemény szerint, az ortopédiai gonddal rendelkező láb esetén mindenképpen javallott a síbakancsba talpbetétet tenni. Ez a láb mindkét oldalán elősegíti a kapaszkodást. A speciálisan sízéshez kifejlesztett korrekciós talpbetét pedig azért is hasznos, mert nemcsak kiegyenlíti a két láb közti terhelésbeli eltéréseket, hanem használatával ideálisabb lesz az erőátvitel a sícipőre.Síoktatók tapasztalatai szerint a talpbetét használatával stabilabb a lécvezetés.

Azt gondolnánk, hogy a merev cipőbe szorosan bezárt boka szerepe minimális a síelésben. Valójában a boka a cipőben rengeteg szabályozó és előkészítő mozgást végez. Amennyiben a talpbetét nem illeszkedik a lábhoz, ezek a szándékok csak pár milliméternyi elmozdulás után érnek valamiféle hatást, egy jó talpbetét esetében viszont azonnal eredményesek lehetnek. Ha nem jó a talpbetét, nincs megfelelő alátámasztás, emiatt törni fog a cipő (különösen a belső oldalon valamelyik csontot). A térd két ízületi felszíne közül a külsőt túl nagy terhelés éri, míg a belső oldalon húzó terhelést kapnak a szalagok.

Egy jó talpbetét sítechnikai szempontból sem elhanyagolható jelentőségű, hiszen itt a térd nemcsak befelé billen, hanem a láb hossztengelye körül kissé befelé is fordul, így x-láb alakul ki. Az x-láb viszont határozottan káros az élhasználat és a terhelés átadása szempontjából. Korrekciós talpbetéttel az ilyen jellegű hibák egy része egyszerűen megoldható.

Bauerfeind kompressziós térdzokni

Bauerfeind kompressziós térdzokni

Ha kompressziós sportzoknit visel, lába tovább bírja a terhelést. A Bauerfeind kompressziós térdzokni gyorsítja a vér visszaáramlását a lábba és segíti a regenerálódást sportolás után. A vérkeringés javításával lábai sem hűlnek ki, izmai jobban bírják a terhelést, kevésbé fárad el a láb. A kompressziós sportzokni bordázott struktúrája, szellőzőképessége, valamint a talprészbe integrált ezüstionok, kellemes viseletet biztosítanak. Ez a kialakítás azért is hasznos, mert kevésbé izzad a láb. Az ezüstionok meggátolják a baktériumok, gombák szaporodását, így a hosszú órákon át tartó zárt síbakancs viselése közben sem kell tartania lábgomba kialakulásától.

A Ski Alpin sport talpbetétet és a Kompressziós sportzoknit keresse a Dr. Orto szaküzletekben!


Termékeinket megtekintheti ide kattintva!

VenoScan mérés AKCIÓ!

Önnek is dagadnak a lábai?

Ez nem jelent minden esetben nagy bajt. A lábdagadás szinte mindenkit, bármilyen életkorban érinthet. A terhes kismamákat, a hosszú utat megtevőket vagy a kényelmetlen cipőt viselőket. Az ülőmunkát végzők körében – akiknek a lába egész nap lóg – természetes, hogy a lábuk megduzzad.
Ennek egyik gyakori oka az ödéma, más néven vizenyő. A nyári forróságban ez fokozottan jellemző, mert előfordulhat, hogy a szervezet nem tudja kiüríteni a folyadékot.

A lábdagadást ezen felül gyakran okozza vénás keringési zavar, visszérbetegség, mélyvénás trombózis. Kevesen gondolnak rá, hogy baj lehet a vénáikkal, ha nincsenek feltűnő látható visszereik. A vénás megbetegedések rengeteg embert érintenek, azonban sokan a mai napig úgy gondolják, hogy csupán esztétikai problémáról van szó, pedig a kezeletlen megbetegedéseknek súlyos következményei lehetnek. A visszérbetegség családilag örökölhető, jelentős rizikótényező a tartós álló-, vagy ülőmunka végzése.

Tesztelje velünk vénái egészségét most akciós áron, 1490 Ft helyett 990 Ft-ért!
Az akció július 3-tól augusztus 31-ig tart!

A VenoScan egy gyors, és fájdalommentes módszer a láb vénás keringési rendellenességeinek felismerésére. Az eredmény ismeretében szakembereink tanácsokkal látják el a vénák egészségi állapotának megőrzésére vonatkozóan. Minimalizálja a külső rizikótényezőket és végezzen vénatornát, mellyel a kialakult panaszokat is mérsékelheti!

Dr. Szokoly Miklós (a Magyar Podiátriai és Lábsebészeti Társaság elnöke) Vasárnapi Hírek című lapban, a diabéteszes lábról megjelent nyilatkozata:

BF vásár kreatív 2további info gomb

Megnövelt kompresszió, nagyobb hatékonyság!

A Bauerfeind cég, mint a német Olimpiai válogatott hivatalos támogatója, odafigyel a sportolókra. A nagyobb sportteljesítmény érdekében, a  professzionális Training kompressziós sportzokni boka körüli kompresszióját 15-20 mmHg-ről felemelték 20-25 mmHg-ra. Ezzel a fejlesztéssel nagyban növelték a kompresszió hatékonyságát, hozzájárulva ezzel a sportolók jobb teljesítményéhez.Bauerfeind kompressziós sportzokni

további info gomb

Megérkeztek a Bauerfeind új kéz ortézisei!

Bauerfeind ManuLoc Long Plus kézortézis

Két új kéz ortézissel bővült a Bauerfeind ManuLoc családja, így ezeket a termékeket az indikációk még szélesebb körénél javasolhatjuk. A ManuLoc Long Plus és a ManuLoc Rhizo Long Plus hosszú kéz ortézisek már levehető ujjtámasszal is elérhetőek.

további info gomb

Új szakorvosi magánrendelések
a Dr. Orto Egészségcentrumban!


Dr. Vekerdy-Nagy Zsuzsanna rehabilitációs szakorvosi magánrendelése a Dr. Orto EgészségcentrumbanDr. Vekerdy-Nagy Zsuzsanna rehabilitációs szakorvos magánrendelése

Rendelési idő: minden páros héten szerdán, 13:30-15:30
Vizsgálat díja: 8 000 Ft
Rendelés helye: Dr. Orto Egészségcentrum – Budapest, XIII. Béke út 45.
Bejelentkezés: telefonon – 06 1 239 2380,
e-mailben – ugyfelszolgalat@drorto.hu

Ismerje meg Dr. Vekerdy-Nagy Zsuzsannát ide kattintva

Dr. Körmendi Zoltán gyermekspecialista, ortopéd sebész főorvos magánrendelése

Rendelési idő: minden páros héten kedden, 16:30-18:00
Vizsgálat díja: 8 000 Ft
Rendelés helye: Dr. Orto Egészségcentrum – Budapest, XIII. Béke út 45.
Bejelentkezés: telefonon – 06 1 239 2380,
e-mailben – ugyfelszolgalat@drorto.hu

Ismerje meg Dr. Körmendi Zoltánt ide kattintva

Dr Boross György

Írjon nekünk és jelentkezzen fel hírlevelünkre is, ha első kézből szeretne értesülni aktuális híreinkről, akcióinkról.