122016jan
Mi kerüljön a síbakancsba?

Mi kerüljön a síbakancsba?

Cikk-cakkban siklani a lejtőn lefelé komoly megterhelést jelent a térdnek és a lábfejnek. A rugalmatlan síbakancsban a lábfej nem tud a lábujjaktól a sarokig mozogni, így állandó nagy megterhelésnek van kitéve.

Bauerfein Ski Alpin sportbetét

Bauerfeind Ski Alpin sportbetét

A sícipőhöz és a síelő lábához adaptálható Bauerfeind Ski Alpin sportbetét a síbakancsba helyezve eloszlatja a lábfej első részére nehezedő nyomást, ezáltal komfortosabban, hosszabb ideig, fájdalom nélkül síelhet egyhuzamban. A lábboltozat rugalmas alátámasztásának köszönhetően a láb gyorsan hozzászokik a sportbetét hordásához. A láb, a térd- és csípőízületek megelőző tehermentesítése, a testtartás javítása révén egyszerűen és hatékonyan megelőzhetők a sérülések és növelhető a teljesítőképesség.

Ortopéd szakorvosi vélemény szerint, az ortopédiai gonddal rendelkező láb esetén mindenképpen javallott a síbakancsba talpbetétet tenni. Ez a láb mindkét oldalán elősegíti a kapaszkodást. A speciálisan sízéshez kifejlesztett korrekciós talpbetét pedig azért is hasznos, mert nemcsak kiegyenlíti a két láb közti terhelésbeli eltéréseket, hanem használatával ideálisabb lesz az erőátvitel a sícipőre.Síoktatók tapasztalatai szerint a talpbetét használatával stabilabb a lécvezetés.

Azt gondolnánk, hogy a merev cipőbe szorosan bezárt boka szerepe minimális a síelésben. Valójában a boka a cipőben rengeteg szabályozó és előkészítő mozgást végez. Amennyiben a talpbetét nem illeszkedik a lábhoz, ezek a szándékok csak pár milliméternyi elmozdulás után érnek valamiféle hatást, egy jó talpbetét esetében viszont azonnal eredményesek lehetnek. Ha nem jó a talpbetét, nincs megfelelő alátámasztás, emiatt törni fog a cipő (különösen a belső oldalon valamelyik csontot). A térd két ízületi felszíne közül a külsőt túl nagy terhelés éri, míg a belső oldalon húzó terhelést kapnak a szalagok.

Egy jó talpbetét sítechnikai szempontból sem elhanyagolható jelentőségű, hiszen itt a térd nemcsak befelé billen, hanem a láb hossztengelye körül kissé befelé is fordul, így x-láb alakul ki. Az x-láb viszont határozottan káros az élhasználat és a terhelés átadása szempontjából. Korrekciós talpbetéttel az ilyen jellegű hibák egy része egyszerűen megoldható.

Bauerfeind kompressziós térdzokni

Bauerfeind kompressziós térdzokni

Ha kompressziós sportzoknit visel, lába tovább bírja a terhelést. A Bauerfeind kompressziós térdzokni gyorsítja a vér visszaáramlását a lábba és segíti a regenerálódást sportolás után. A vérkeringés javításával lábai sem hűlnek ki, izmai jobban bírják a terhelést, kevésbé fárad el a láb. A kompressziós sportzokni bordázott struktúrája, szellőzőképessége, valamint a talprészbe integrált ezüstionok, kellemes viseletet biztosítanak. Ez a kialakítás azért is hasznos, mert kevésbé izzad a láb. Az ezüstionok meggátolják a baktériumok, gombák szaporodását, így a hosszú órákon át tartó zárt síbakancs viselése közben sem kell tartania lábgomba kialakulásától.

A Ski Alpin sport talpbetétet és a Kompressziós sportzoknit keresse a Dr. Orto szaküzletekben!

BF árlista felirat


ob2



Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .