82016jan
Segédeszközök téli sportokhoz

Segédeszközök téli sportokhoz

A tél a síelés időszaka. Ám könnyen vége lehet a téli mulatságnak, ha nincs hozzá megfelelő védőfelszerelés. A sportrögzítők, ortézisek, kompressziós sportzoknik és sportbetétek védik a lejtőn száguldó síelőt, korrigálják a szokatlan terhelést, ugyanakkor növelik a teljesítményt. Nem érdemes a sífelszerelés összeállításakor a sportolást segítő segédeszközöket kihagyni, ha önfeledt lesiklásra vagy sífutásra vágyik!

Amikor síel, izmai keményen dolgoznak: hol ellazulnak, hol megfeszülnek. A speciálisan kifejlesztett sport segédeszközök nagyobb komfortot és biztonságot nyújtanak sérülések ellen, ha pedig mégis megtörtént a baj, gyorsabb felépülést tesznek lehetővé. Profiknak és amatőröknek egyaránt ajánlott a síelés közben igénybe vett testrészeik megóvására.

A sport segédeszközöket érdemes erre a területre specializálódott gyógyászati segédeszköz szaküzletben megvenni, hiszen a megfelelő termék kiválasztásában a szakember sokat tud segíteni, az eszközök többsége pedig egyedi adaptációt igényel.
A rögzítők és ortézisek az ízületek stabilizálását segítik elő. Kiemelkedő minőségűek a Bauerfeind Aktív Train rögzítői, amelyek mozgás közben enyhítik az ízületek igénybevételét, serkentik a vérkeringést, aktiválják az izomzatot. Az anatómiai kialakítású, viszkoelasztikus profilbetéttel ellátott szorító bandázsok lélegző anyaguk révén optimális viselési komfortot biztosítanak. A MalleoTrain®, a GenuTrain® és az EpiTrain® a boka-, térd- illetve könyökízületekre háruló fokozott mechanikus igénybevételt csökkentik.

A ManuLoc® ortézis a csuklóízületet védi a rándulástól. Tehermentesítő, stabilizáló, védő és támasztó hatása van. Viselése nem akadályozza a kéz megszokott mozdulatait. Ez a rögzítő a sérült csuklóízület gyógyulását is elősegíti.

A hüvelykujjízület sérülése, más néven síficam, a leggyakoribb sí sérülés a kézen. E sérülés gyorsabb gyógyulását a RhizoLoc® segíti elő. A ManuRhizoLoc® a hüvelyk ízületek és a csuklóízület komplett sérülése esetén alkalmazható. Konstrukciója lehetővé teszi a funkcionális fogó mozdulatokat, így biztosítja a hüvelyk korlátozott mozgását.

Bauerfeind rögzítők síeléshezBauerfeind rögzítők síeléshez

BF árlista felirat


ob2



Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .