132015okt
A jó cipő ismérvei

A jó cipő ismérvei

A láb az a testrészünk, amely leginkább szenved a hétköznapi ártalmaktól. Cipőválasztáskor nem csak az aktuális divatot érdemes figyelembe venni, hanem azt is, hogy választásunkkal a láb kényelmét és egészségét is szolgáljuk. A jó cipő egyaránt kényelmes ha, egész nap az íróasztalnál kell ülni, ha egész nap lótunk-futunk, de még akkor is, ha csak egyszerűen sétálni szeretnénk. Fontos szempont, az is, hogy az életkor előrehaladtával a láb formája is változik, ezért az addig megszokott cipők viselése kényelmetlenné válhat.

A jó cipő:
– nem nyomja a lábat, elfér benne a kissé kiszélesedettebb láb
– a talpa kellően rugalmas, de nem túl puha
– a sarokrész sosem lehet alacsonyabb, mint a cipő első része
– szárát elsősorban az szabja meg, hogy milyen tevékenység közben viselik a cipőt: annak, akinek a munkaköréből adódóan sokat kell állni, járkálni, tanácsosabb a bokát is tartó, magas szárú cipőt viselni
– jó minőségű anyagokból, a legkorszerűbb gyártási technológiával és kézműves gondossággal készül
– bélésanyaga megakadályozza a gombásodást, az eltávolítja az izzadságot, amely a gombásodás fő táptalaja. Ugyanakkor ez a bélés olyan puha, hogy még a cukorbetegek lábát sem töri fel
– a cipőbe épített talpbetét felfogja a talajjal való ütközés erejét, korrigálja a láb boltozatait úgy, hogy eközben alkalmazkodik is viselőjéhez.

Úgy véli ilyen cipő nincs is? Ha pedig van, nem követi az aktuális divatot? Tévedés! A kényelem és a divat, igenis szinkronba hozható, csak meg kell találni azt a szaküzletet, ahol mindez egyszerre megvalósítható.



Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .