212015szept
Térdfájdalom nélkül sportolni

Térdfájdalom nélkül sportolni

A legtöbb sportoló ismeri a túlerőltetés vagy sportsérülés miatt fellépő térdfájdalmat. Ez a felépülést követően is gyakran előfordul, amikor szeretnének visszatérni a sporthoz és újra elkezdik az edzéseket. Sajnos, ha a térd egyszer már sérült, többé nem lesz már az igazi. Sokkal jobban kell óvnunk ahhoz, hogy elkerüljünk egy újabb sérülést, vagy megelőzzük a térdfájdalmat.

Mit tehetünk a térdfájdalom megelőzéséért?

Először is: muszáj mértéklétesen sportolnunk. Legyünk tisztában azzal, hogy mit bír a térdízületünk és kerüljük a túlerőltetést.
Emellett figyelnünk kell a térdízület megfelelő rögzítésére. Sportolás közben nem mindig tudjuk szabályozni a lépésünk vagy a mozgásunk helyességét. Ha kibillenünk az egyensúlyunkból, vagy rosszul érkezik lábunk a talajra, azt a térdünk bánhatja. Ezt elkerülendő, mindig viseljünk sportolás közben térdrögzítőt, amely megfelelő stabilitást nyújt.

Milyen a jó térdrögzítő?

Bauerfeind Genutrain P3

Bauerfeind Genu Train P3 térdrögzítő

Ahogy az elnevezése is mutatja: megfelelően rögzít és támaszt, védve ezzel a térdízület rossz irányba történő kimozdulását. Emellett könnyű, jól szellőzik, nem akadályozza mozgásunkat sportolás közben. Vannak olyan térdrögzítők, amelyek különféle pelottákkal vannak ellátva. Ezek szerepe, hogy mozgás közben masszírozó hatást fejtenek ki, fokozva ezzel a vérkeringést és csökkentve az esetleges fájdalmat. Kompressziós (szorító) hatással bírnak, így a duzzanatok csökkentését is elősegítik, illetve biztosítják az ízület környéki izmok megfelelő vérellátását.
Bizonyos sérüléseket követően stabilabb támasztásra van szükség. Ilyenkor oldalsínnel ellátott térdrögzítőt javasolhat a szakorvos. Ha az oldalsín jól van beállítva, akkor az nem nyom, nem okoz fájdalmat és nem akadályoz bennünket a mozgásban.

Hol vásároljunk térdrögzítőt?

Ma már sajnos nem csak szakboltokban lehet hozzájutni, pedig besorolásuk szerint ezek gyógyászati segédeszközök. Sok sportruházatot vagy sporteszközöket áruló üzletben, vagy webáruházakban is számos típust vásárolhatunk. Ezek a „mindenkire jó”, egy méretben kapható, egyszerű gumírozott térdrögzítők nem mindig alkalmasak a problémánk megszüntetésére és főként arra nem, hogy megelőzzünk vele egy újabb sérülést.

Javasolt tehát gyógyászati segédeszköz szaküzletet felkeresni, ha térdrögzítőre van szükségünk. Itt felkészült szakemberek fogadnak, akik szakszerű tanáccsal látnak el bennünket, és a számunkra legmegfelelőbb térdrögzítőt ajánlják.
Mivel minden ember egyéni adottságokkal rendelkezik, ezért a standard, „mindenkire jó” rögzítőket felejtsük el. A szakember megfelelő méretű térdrögzítőt választ nekünk, ha sínezettel ellátott rögzítőre van szükségünk, akkor azt be is állítja a térdünk elhelyezkedésének megfelelően.

Ha Ön is szeretne térdfájdalom nélkül élni és hosszú távon sportolni, keresse fel a Dr. Orto szaküzletek egyikét és kérjen tanácsot szakembereinktől!



Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .